Header-new701px.jpg

Foto: Jessica van Dijk - Wat het meisje precies is overkomen, is nog niet duidelijk

De 15-jarige Jessica van Dijk is vermoedelijk misbruikt. Een van de vier jongens die woensdag werden aangehouden, op verdenking van het onttrekken van een minderjarige aan de ouderlijke macht, wordt nu ook verdacht van seksueel misbruik van het zwakbegaafde meisje.

Het viertal blijft nog zeker drie dagen in voorarrest, zo meldt het Openbaar Ministerie. Dinsdag worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Jessica verdween zondagavond in Rotterdam na een bezoek aan haar vader.

Op camerabeelden was te zien dat Jessica de metro op het Rotterdamse station Coolhaven verliet en met een jongen meeging. De politie wist wie hij was en dreigde foto's van hem te verspreiden als hij zich niet zou melden.

De 18-jarige Hagenaar is een van de vier arrestanten. Ze werd woensdagavond aangetroffen in een woning in de Haagse Schilderswijk, daar waren ook de verdachten aanwezig.

Wat het meisje precies is overkomen, is nog niet duidelijk. Volgens de vader van Jessica heeft ze slechts summier verteld over wat er is gebeurd. Hij gaf aan wel het idee te hebben dat het 'vervelende dingen' zijn geweest.

Door: Redactie AD bron: ANP/Omroep West/RTV Rijnmond