Header-new701px.jpg

Foto: Een van de vele protesten tegen verkrachtingen in iIndia © spits

Een enorme blunder van de Indiase politie. Om de daders van een 17-jarig verkracht meisje te grijpen, besloten dienders de tiener als 'lokaas' in te zetten. Toen de daders verschenen, bleek de politie spoorloos en werd het slachtoffer voor de tweede keer verkracht.

Het slachtoffer uit Janda werd op 7 juli onder bedreiging van een mes misbruikt door twee mannen. Met haar gestolen gsm belden ze vervolgens haar moeder: als ze hen niet zou betalen, zouden ze de afschuwelijke beelden te grabbel gooien voor de buitenwereld. Daarop stapte de familie van het meisje naar de politie.

Een eerste poging om de daders in de val te lokken mislukte. Bij nummer twee liep het echter helemaal fout. De agenten bedachten het plan om haar weer op haar verkrachters af te sturen, zogezegd om hen het beloofde geld te overhandigen. Op dat moment zouden zij ingrijpen. In werkelijkheid was er van de politie geen spoor en werd het meisje een tweede keer misbruikt. ,,Een miscommunicatie", luidde het excuus achteraf.

,Er werd haar opnieuw onrecht ongedaan", verklaarde de baas van het politiekorps van Aurangabad. ,,Een minderjarig slachtoffer mag niet als lokaas gebruikt worden." De inspecteur die deze blunder op zijn geweten heeft, is geschorst. De daders liepen enkele uren later tegen de lamp in een treinstation.

Bewerkt door: AD