Header-new701px.jpg

Feesten terwijl er 5000 liter bloed per uur over je heen wordt gesproeid. Ranzig of een nieuwe trend? Tijdens Halloween, op zaterdag 31 oktober, wordt er voor het eerst in Nederland een zogenoemde Blood Rave georganiseerd. Volgens de organisatoren, die vanwege het karakter van het evenement anoniem willen blijven, is dit het eerste bloedfeest ter wereld en is de vraag er naar groot. © Blood Rave. We willen echt bloed gebruiken. Het is nogal grensoverschrijdend, maar we willen kijken hoever we kunnen gaan.

Echt bloed, dat kan toch helemaal niet?

,,We zijn nog aan het uitzoeken of het mogelijk is, maar dat willen we wel. Na lang zoeken hebben we een speciale sprinklerinstallatie ontwikkeld met leidingen die over het plafond lopen en het zo mogelijk maken bloed over de mensenmassa uit te sproeien. We hebben het al een aantal keer getest met een goedje dat lijkt op bloed, ik geloof iets van water met limonade. Dat wordt dan vanuit het plafond naar beneden gespoten. Het is nogal grensoverschrijdend, maar we willen kijken hoe ver we kunnen gaan."

Maar dat is toch smerig?

,,Het is inderdaad een absurde gedachte en freaky, maar dat is ook het karakter van dit feest. Je ziet steeds meer evenementen rond Halloween, maar die zijn meer gericht op pompoenen. Een soort kinderfeestjes. Het mag van ons wel wat rauwer en spannender."

Wat voor publiek komt hier op af? Vampiers?

,,Ha, nee geen vampiers. Een bloodrave is niet eens een hele gekke gedachte. Het is gebaseerd op scènes uit de horrorfilm Blade (1998) over een vampierjager. In de openingsscène zie je de club veranderen in een Blood Rave. Datzelfde element laten we terugkomen. In het echt is dat net wat extremer. Er is al lange tijd vraag naar. Ik denk dat het publiek nogal breed zal zijn, omdat we er geen bepaalde muziekstijl aan hangen. De mensen zullen wel iets meer freaky zijn qua persoonlijkheid."

Zijn jullie zelf ook freaky?

,,Nee. Het idee is ontstaan na het zien van de film Blade. We wilden dit altijd zelf een keer organiseren. Nu 17 jaar later is het ons gelukt om deze scène in het echt te beleven. Daarnaast hebben we gewoon een fascinatie voor het organiseren van evenementen. We hebben ook ervaring met diverse feesten. We willen dit concept naar een bepaald niveau brengen."

Gaan we dit meer zien?

,,Zeker, je ziet nu al een stijgende trend rond halloweenevenementen en activiteiten. Ik denk dat dat alleen maar doorzet en extremer wordt." De locatie, die in Amsterdam zal zijn, wordt pas later bekend gemaakt. De organisatie verwacht 1500 ravers.

Door: Simone van Zwienen