Header-new701px.jpg

Foto: © YouTube.

De Russische 'oma' die wordt verdacht wordt van minstens elf moorden inclusief kannibalisme in Sint-Petersburg heeft in een schokkende getuigenis uit de doeken gedaan hoe ze haar laatste slachtoffer van het leven beroofde. Tamara Samsonova versufte haar slachtoffer met pillen en zaagde het lichaam aan stukken, zo blijkt uit een uitgelekte verklaring.

Samsonova wilde haar flatje niet langer delen met haar latere slachtoffer. Dat was voor Samsonova genoeg reden om de 79-jarige Valentina Ulavnova te vermoorden. ,,Ik kwam thuis en kieperde een verpakking slaapmiddel in haar salade. Wel vijftig pillen. Ze vond het lekker", verklaarde Samsonova tijdens een van de verhoren. Delen van haar verhaal belandden bij de Russische krant Pravda. ,,Toen ik om 14 uur wakker werd, lag ze op de vloer en sneed ik haar aan stukken. Het was te moeilijk om haar naar de badkamer te dragen. Ze was te zwaar. Ik deed het dus maar in de keuken waar ze toevallig lag''.

Tijdens de recontstructie toonde ze de politie hoe ze precies te werk ging met een zaag die ze ooit van haar buren geleend had. Ze zaagde eerst het hoofd van haar slachtoffer af en legde het lichaamsdeel in een pan. Ze kookte het op het fornuis van haar slachtoffer. Volgens de politie is het niet uitgesloten dat de verdachte een kannibaal is. Een andere theorie houdt in dat ze de lichaamsdelen kookte in een poging om de identificatie van haar slachtoffer onmogelijk te maken nadat ze de lichaamsdelen gedumpt had in de omgeving van het appartementsblok waar ze woonde.

Ze wikkelde de afgezaagde lichaamsdelen in gordijnen en stak ze in zakken voor ze de resten achterliet in de buurt van een vijver. De heupen en benen moest ze verstoppen in een achtertuin vlakbij haar huis, schrijft de krant. Het hoofd, de handen en de organen van de vrouw kon de politie niet meer terugvinden. Tamara was na de moord twee uur bezig met het opruimen van het bewijsmateriaal. In totaal liep ze de avond van de moord zeven keer naar buiten met zakken. Op beelden van een bewakingscamera in het flatgebouw is ook te zien hoe ze bloedsporen achterliet.

Een sociaal werker gaf Ulanova als vermist op waarop de politie een zoektocht naar de verdwenen vrouw startte. Een speurhond bracht de agenten op 26 juli naar de deur van de flat waar Samsonova verbleef. Ze bekende meteen dat ze nog drie andere moorden gepleegd had waarop ze meteen opgepakt werd. Tijdens de huiszoeking troffen agenten drie dagboeken aan met aantekeningen in het Russisch, Engels en Duits. Uit de noties blijkt dat ze nog tien moorden gepleegd heeft maar dat willen de onderzoekers niet bevestigen.

Uit een aantekening die eerder gelekt werd in de media blijkt dat ze ook een zekere Volodya vermoord heeft. ,,Ik heb mijn huurder Volodya vermoord. Ik heb hem in stukken gesneden in de badkamer. Daarna heb ik de lichaamsdelen in plastic zakken gedaan en heb ik hem op verschillende plekken in Frunzensky weggegooid''. De huurder was een van de twee mannelijke slachtoffers die ze maakte. Ook de tweede man drogeerde ze en sneed ze daarna aan stukken. Een derde man die ooit bij haar inwoonde, is teruggevonden. Hij leeft nog en zal als getuige in de zaak opgeroepen worden.

De politie onderzoekt nu ook of ze haar echtgenoot vermoord heeft. Die verdween vijftien jaar geleden. Ze vertelde haar buren toen dat hij het zou hebben aangeknoopt met een andere vrouw. De politie kreeg te horen dat hij gewoon verdwenen was. Een vriendin van Ulanova vreest dat het hoofd en de handen van de man met het huisvuil verdwenen zijn. Bij haar verschijning in de rechtbank richtte Samsonova zich ook nog tot het verzamelde journaille: ,,Ik wist dat jullie zouden komen. Dit is zo'n vernedering voor mij, de hele stad zal het nu weten''. Later gooide ze nog een kushandje naar de aanwezige verslaggevers.

Door: Redactie AD - Video: Twisted Minds