Header-new701px.jpg

>

Foto: Zangeres Laura Croix (31)

Zangeres Laura Croix (31) stond op 13 november in de Bataclan in Parijs te genieten van het concert van de 'Eagles of Death Metal' toen ze koelbloedig werd neergeschoten door de terroristen. Maar liefst zes kalashnikov-kogels doorboorden haar lichaam. Eén kogel scheerde rakelings langs haar hart en zat vast tussen haar hart en haar longen. Bijna een maand lang werd de jonge vrouw gedwongen in een artificiële coma gehouden. Eerder deze maand ontwaakte ze, maar ze kon lange tijd niet praten. Nu spreekt ze voor het eerst.

130 onschuldige mensen kunnen de aanslagen van Parijs niet meer navertellen, maar Laura wonderwel wel. Zij is één van de 352 gewonden van de bloedige aanvallen op die warme vrijdagavond in november. Dat Laura het heeft overleefd is simpelweg ongelofelijk. 'Mirakelvrouw' wordt ze genoemd.

Laura kreeg drie kogels in haar borststreek, waarvan één rakelings langs haar hart, en drie kogels in haar buik. Ze brak haar arm en heup en verloor twee vingers. Laura onderging sindsdien tien levensreddende operaties en lag een maand lang in een diepe coma.

Op 10 december ontwaakte ze uit die coma. Ze huilde toen ze de stem van haar moeder hoorde. Ze kon nog niet spreken, maar gaf met haar ogen aan dat ze oké was. Sinds kort lukt praten weer. "Het eerste wat ze wilde weten, is wat er was gebeurd", vertelt haar broer Sébastien aan The Sunday Times. "Ze zegt dat ze verschrikkelijke nachtmerries heeft. Ze weet dat er veel mensen zijn gestorven en heeft veel vragen."

Laura herinnert zich volgens haar broer dat de aanvallers 'Allahu Akbar' riepen en vervolgens in het wilde weg mensen begonnen neer te maaien. Haar familie hoopt dat Laura snel weer zelf kan zingen en optreden, maar vermoedelijk moet ze zeker nog een jaar in het ziekenhuis doorbrengen.

Door: Hln - Bron: Daily Mail, The Telegraph