Header-new701px.jpg

Anne_Strande_Jensen_Dave Verbist.jpg

Foto: Anne Strande Jensen en haar moordenaar Dave Verbist © kos.

Morgen begint in Spanje het proces tegen Dave Verbist. In 2014 wurgde hij de Deense Anne Strande Jensen (27) met een telefoonkabel en volgens zijn eigen verklaringen zit hij ook achter de moord op een vrouw (40) uit Gerona en tal van aanrandingen in Spanje en België. Volgens Spaanse media eist de openbaar aanklager 28 jaar cel.

Dave Verbist uit Deurne verhuisde in 2000 naar Madrid. Daar kruiste begin juni 2014 Anne Strande Jensen (27) zijn pad. De Deense vrouw was nog maar elf dagen in Spanje voor haar werkgever, de Scandinavian Tobacco Group, toen haar verkoolde lichaam op 13 juni werd gevonden in haar half uitgebrande flatje.

Al snel werd duidelijk dat het niet om een ongeval ging maar dat de vrouw was gewurgd en dat de dader de flat had in brand gestoken om zijn sporen te wissen.

Dave Verbist beschikte als conciërge van het gebouw over de sleutel van haar appartement. Hij ging over tot bekentenissen. Maar daar bleef het niet bij. Tot ieders verbazing legde de Belg ook verregaande bekentenissen af over een reeks seksuele misdrijven in België en Spanje en een brutale onopgeloste moord op een vrouw in 2012 in Gerona. Hij zei dat hij haar "per ongeluk" wurgde tijdens een seksspelletje. Het lichaam van Montse Méndez (40) werd in stukken gesneden teruggevonden.

De Belg wordt door het Spaanse gerecht beschuldigd van moord en brandstichting. Hij riskeert een gevangenisstraf van 28 jaar.

Door: Hln.be - Bron: EFE